Общински пазар ООД-Монтана

ГроздеБез рязане на лента в Монтана бе открит нов пазар, който е предназначен само за търговия с грозде. От години наред лозари от цялата страна докарват продукцията си в Монтана, а удобства за предлагането нямаше, обясни управителят на общинското тържище Замфир Замфиров. Сега един общински терен, който се намира близо цо централния пазар, е ограден и с павилиони е приспособен за търговия с грозде на едро.

Производител от Айтос предлага грозде за вино от няколко сорта – ркацители е по 70 ст за кг, мерлото е по 85, кабернето по 90 ст. Има и винени сортове по 1 лв. 1 лв. е и цената на десертното грозде булгар.

 За два-три дни продавам по тон-два, призна търговец от Южна България. Той всяка година продава гроздето си на пазара в Монтана. Тук хората масово си правят собствено вино, а ние им доставяме суровината, продължи мъжът.

 На общинския пазар в Монтана с търговия се занимават 250 души. Основно фирмите са от Монтана, но 8 са от Враца, 6 – от Берковица и 4 – от Лом. Ежеденво през тържището преминават над 5000 души, допълни Замфир Замфиров.

Копирано от standartnews.com